maandag 22 juni 2015

De lezers aan het woord, deel 2: patiënte Melissa de Jong

Goedemorgen,

Na het succesvolle eerste deel van 'de lezers aan het woord' is het vandaag tijd voor deel twee. Melissa de Jong staat aan de start van het traject en moet de kaakoperatie nog ondergaan.

Vragen aan een patiënt die de operatie nog moet ondergaan – Melissa de Jong:

* Stel jezelf even kort voor. Wie ben je, wat is je link met mij?
Mijn naam is Melissa de Jong en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Culemborg. Mijn link met Cindy is dat ik haar kort geleden in het echt heb ontmoet. Ik heb een artikel geschreven voor het vak Journalistiek. (het onderwerp mocht iets zijn waar je zelf geïnteresseerd in bent) Dus ik dacht, laat ik Cindy gaan interviewen voor mijn artikel. Ik ken haar al langer dankzij haar blog, maar ik had haar nog nooit eerder ontmoet.

* Hoe ben je op de blog terecht gekomen?
Toen ik op Google ‘blog kaakoperatie’ intypte, kwam haar blog als eerste zoekresultaat naar boven. Ik ben meteen gaan kijken. Ik ben natuurlijk nieuwsgierig omdat ik zelf ook de operatie moet ondergaan.

* Je staat aan de start van je traject. Wat houdt dit traject voor jou precies in? Wat is voor jou de belangrijkste reden om het traject in te stappen?
Toen ik ongeveer 14 jaar oud was vertelde mijn tandarts mij dat mijn kaken niet goed stonden. Ik had toen nog geen idee wat dit nou precies inhield en ik was er toen nog niet mee bezig. Toen ik 15/16 jaar oud was, begon ik er steeds meer onderzoek naar te doen. Toevallig kwam ik toen bij Cindy haar blog terecht. Ik had een grote steun aan haar verhalen, want ik kreeg gelijk meer informatie over wat ik precies kon verwachten. Ik ben zelf nu bezig met het traject en ben pas begonnen met mijn beugel. Aangezien ik al een keer eerder een beugel gehad heb, zal dit traject voor mij korter zijn. De operatie is heel erg belangrijk voor me, omdat ik zeker weet dat dit een hoop gaat veranderen voor mij. Vroeger werd ik vaak uitgescholden omdat mijn kaak ''anders'' stond. Wat ik vooral denk, is dat dit mij van de binnenkant gaat veranderen, en dat ik uit kan bloeien tot de persoon die ik echt wil zijn. Het heeft namelijk veel wonden achtergelaten. De belangrijkste reden is dan ook om een betere versie van mezelf te worden.

* In welk ziekenhuis en door welke arts word je geopereerd?
Als het goed is word ik in het St. Antonius ziekenhuis geopereerd door Dr. C.T.M. Geraedts. Ik ben op dit moment nog bezig met een Second Opinion, vandaar dat het nog niet helemaal zeker is!

* Waar zie je het meest tegenop? Heb je angst?

Het klinkt misschien raar, maar waar ik het meeste tegenop zie is de operatie zelf. Ik heb een extreme angst voor narcose. Ik weet niet precies waarom, maar ik ben er gewoon bang voor. Stel dat het fout gaat of dat ik nooit meer wakker word zijn vragen die constant door mijn hoofd malen.

* Heb je tot nu toe al iets aan de blog gehad?
Gelukkig word ik dankzij de berichten van Cindy wat meer op mijn gemak gesteld. Ik heb dan ook veel aan haar blog gehad. Vooral het stukje ''Onbegrip van de buitenwereld'' was een grote steun voor mij, aangezien er veel onbegrip is. Het is geweldig om te lezen dat er iemand is die je wél begrijpt.

* Ga je de hele blog doorspitten voordat je geopereerd wordt?

Ik heb de blog dan ook al meerdere keren doorgespit, maar dit zal ik zeker blijven doen. Als ik me toch weer iets af vraag, haal ik vaak Cindy haar blog erbij. Of als ik andere mensen iets wil laten lezen, is haar blog een grote steun.
* Welk onderwerp zie je graag een keer voorbij komen op de blog?
Een onderwerp dat ik graag nog voorbij zie komen kan ik op dit moment niet zo snel bedenken. Wel zou ik ook graag mijn traject met jullie gaan delen als het eenmaal bijna zover is.

Tot nu toe wil ik Cindy erg bedanken voor haar steun en voor haar goede blog. Ik heb er veel aan gehad! (En dat heb ik nog steeds).

_________________________________________________________________________________

Melissa, hartelijk dank voor je bijdrage aan de blog.

Tot volgende week!

Liefs,
Cindy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten