zondag 22 februari 2015

3 Years of blogging: determination that just won't quit - that's what it takes.

Goedemorgen!

"Nieuwsgierig ging ik op zoek naar informatie. Een kaakosteotomie. Wat gaan ze toch allemaal met me doen? Ik wil alles tot in detail weten. Van de YouTube-video's die ik vind word ik niet echt vrolijk. Mijn angst wordt nu nog meer aangewakkerd. Het is ook dom om van tevoren die filmpjes te bekijken. Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan! Ervaringen van anderen die de operatie al achter de rug hebben kom ik maar weinig tegen. Hoe moet ik dit traject nu gaan doorstaan? Help! Ach, weet je wat, ik ga een blog starten. Schrijven vind ik leuk en bovendien kan ik zo ook mijn emoties kwijt. Een blog waarin ik al mijn ervaringen deel, zodat iedereen die na mij komt precies weet wat er gaat gebeuren. Laat mij dan maar de eerste zijn die alles gedetailleerd 'op papier' zet. Laat mij dan maar de eerste zijn die overal open en eerlijk over praat. Laat mij dan maar naar anderen luisteren. Anderen geruststellen, motiveren, uit een dip halen en over de streep trekken. Laat mij maar...!"

Gedachtespinsels die begin 2012 door mijn hoofd gingen. Afgelopen donderdag was het 3 jaar geleden dat ik mijn allereerste blog plaatste. Ongelooflijk. Ik was vastbesloten om dit jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Dagenlang liep ik rond met de gedachte: "yes, donderdag is het zo ver! Wat een mooie mijlpaal!" Mijn overvolle agenda zorgde ervoor dat ik er iets minder mee bezig was. Afgelopen woensdag had ik een interessant gesprek met Fokke Jan, meneer de tandpastafabrikant met wie ik al bijna 2 jaar contact heb. Van zo'n ontmoetingen schiet mijn energielevel omhoog. Stuiterend door het huis. Heerlijk!

Op donderdagochtend moest ik al vroeg op pad. Ik ben het bed uitgerold, heb een ontbijtje achter de kiezen gewerkt en ben vertrokken. De blog? Daar had ik niet eens aan gedacht. Tot het moment dat ik rond de middag een berichtje in mijn mailbox kreeg van één van de vaste bloglezers. "Vandaag is je blog 3 jaar oud geworden. PROFICIAT!!! Fijn dat je er nog steeds zoveel tijd en energie insteekt." - Och, verrek, ja, het klopt ook! Er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht en ik heb de hele dag genoten van 'mijn' mijlpaal. Dankjewel, vaste lezer Monique, you made my day.

Eigenlijk had ik een fototaart willen bestellen om deze mijlpaal te vieren. Een taart met een fotocollage die de afgelopen 3 jaar samenvat. Ik had nog net niet het 'bestel'-knopje aangeklikt of ik kreeg de vraag of ik vanavond mee wil werken aan een fotoshoot. Geen taart voor mij dus afgelopen donderdag, maar vooral gezond eten en drinken voor een optimale voorbereiding. Natuurlijk wil ik vanavond shinen voor de camera! Het belooft een bijzondere shoot te worden...

De Grazia, Flair en Ziezo. BNN en TV Limburg. Spreken op het Atrium MC '8min4you'-event. Presenteren bij TV Limburg. Spreken tijdens netwerkbijeenkomsten van ondernemers. Werken aan een boek met Dr. de Jonge. Samen met hem tijdens een congres voor medisch specialisten een lezing mogen geven (23-04-2015, precies 3 jaar post-OK!). Honderden lotgenoten op weg mogen helpen (oooo, wat voel ik me vereerd!). Interessante en dierbare contacten met inspirerende mensen. Kansen krijgen en ze met beide handen grijpen. Gewoon doen. Je dromen waarmaken. Deze blog heeft me zoveel opgeleverd. Stoppen? Ik heb er wel eens aan gedacht hoe lang ik nog door zou gaan. Ik beleef er echter nog zoveel plezier aan en ik haal er nog zoveel voldoening uit... stoppen kán gewoon niet. Dit is mijn levenswerk. Deze blog hoort bij mij. Hoe druk ik het soms ook heb, iedere dag maak ik tijd vrij om berichten te beantwoorden. Iedere week staat er een nieuw verhaal klaar. Ik probeer vernieuwend te zijn. Niet alleen over mezelf te schrijven, maar heel af en toe ook anderen een platform te bieden. Binnenkort, als mijn tandartsbezoeken achter de rug zijn, komt er een serie 'De Lezers Aan Het Woord'.

Het is fijn om waardering te krijgen van lezers. Vaste lezers die vrijwel wekelijks even een berichtje sturen. Dat doet me deugd. Het voelt gewoon goed om een stukje bevestiging te krijgen. Bij deze wil ik jullie dan ook allemaal bedanken voor de support en de mooie woorden die ik wekelijks in mijn mailbox vind. Ten slotte mag ik nog een nieuwtje met jullie delen. Ik zit weer in de goede vibe en er is wederom iets leuks op mijn pad gekomen. Een uitnodiging waar ik eigenlijk geen nee op kon zeggen. Wat dat is? Check onderstaande video!


"Some people want it to happen. Some wish it would happen. Others make it happen."

B-E-D-A-N-K-T! Samen op naar de 300.000 views op de blog.

Tot volgende week.

Liefs,
Cindy

8 opmerkingen:

  1. Jahoee! Goed nieuws Cindy! Ben blij voor je en hoop dat dit weer een opstapje is naar nog meer mooie uitdagingen!

    Liefs Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Cindy

    Eerst wil ik je nog feliciteren met het driejarig bestaan van je blog! Sinds ik hier in december 2013 terechtkwam heeft de blog me al veel geholpen en sindsdien ben ik een vaste lezer.
    Wat leuk dat er weer een nieuwe kans en uitdaging voor je is. Hopelijk wordt deze weer zo leuk als de vorige! Veel succes

    Groetjes
    Hadewijch

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Hadewijch,

      Dankjewel! Fijn om te horen dat je al veel aan de blog hebt gehad en dat je me nog altijd volgt. Ik heb enorm veel zin in de beurs, dus dat gaat helemaal goed komen!

      Liefs,
      Cindy

      Verwijderen
  3. Hey Cindy,

    Leuk nieuwtje. Echt iets om weer naar uit te kijken. En gelukkig hoef je niet al te veel geduld te hebben toch?

    Groetjes Monique

    ps. jij voelt je vereerd maar dat gevoel is nu wel wederzijds. Dankjewel!! En natuurlijk graag gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Monique,

      Inderdaad, het is al over 2 weken dus mijn geduld wordt niet echt op de proef gesteld. Enorm veel zin in!

      Natúúrlijk moest ik je naam even noemen, want jij hebt ervoor gezorgd dat ik afgelopen donderdag stralend op pad ging! :))

      Liefs,
      Cindy

      Verwijderen
  4. Beste Cindy,

    Erg leuk verhaal weer. Ook je vlog was erg leuk om te zien.
    Ik ben heel erg benieuwd naar een foto/video van je huidige gebitssituatie zonder amalgaamvullingen.
    Hopelijk zet je deze nog online op je blog!
    Ga zo door en succes met de aankomende tandartsbehandelingen.

    Liefs, Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lotte,

      Dankjewel! Morgen plaats ik enkele foto's van mijn gebit in de huidige staat. Zelf vind ik het een behoorlijk verschil. Ben benieuwd wat jij ervan vindt...

      Liefs,
      Cindy

      Verwijderen