dinsdag 24 april 2018

6 Jaar na de operatie! :)

Goedemiddag!

Gisteren was het 6 jaar geleden dat ik de kaakosteotomie heb ondergaan. Het is dat enkele bloglezers me erop wezen, anders was deze datum me volledig ontschoten. Waar ik eerder ieder jaar 'vierde', gaat het nu geruisloos voorbij. Ik ben er niet meer zoveel mee bezig. De blog daarentegen blijft wel leven; bijna iedere dag komen er nog berichten binnen van (potentiële) osteotomie-patiënten. Die berichten beantwoord ik met alle plezier. Leuk om te zien dat zelfs jaren na mijn eigen operatie mensen mij nog weten te vinden.

Met enige regelmaat krijg ik berichten van bloglezers met de vraag hoe het nu met me gaat. "Goed!", kan ik kort en krachtig antwoorden. Mijn kaken voelen goed, het dove plekje op mijn onderlip en een klein deel van mijn kin zit er nog, maar eigenlijk merk ik het niet eens meer op. Ik ben er gewend aan geraakt. Als ik op mijn werk een drukke dag heb gehad, ben ik blij dat ik 's avonds thuis mijn mond kan houden, want dan ben ik aardig verzuurd. Dat zijn de enige 'restklachten'. Tussen 'haakjes', omdat het niet echt invloed heeft op mijn dagelijks leven. Waar ik eerder nog gefrustreerd erover was, doe ik nu gewoon mijn ding en geniet ik met volle teugen van ons gezin. Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen jaren is het dat ik me niet meer zo druk moet maken om zaken waar ik toch geen invloed op heb.

Heb jij vragen rondom je traject? Zit je met onzekerheden? Heb je angst? Vragen over de ingreep? Stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag op weg. :)

Veel liefs,

Cindy
3 opmerkingen:

 1. ha Cindy, je kent mij misschien nog wel. Stefanie uit jou geboorte dorp. 1 jaartje ouder als jou geloof ik. Family van jou tante. Ik ben ook hard aan het overwegen een kaakoperatie te ondergaan, maar zit ook n beetje op tegen het idee dat het misschien ook fout zou kunnen gaan, maar jou advies zou dus zijn gewoon doen, ik ben erg bang voor de risico’s.. groetjes stefanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben ze je neus ook gecorrigeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste cindy,

  Ik ben elise en ik ben 14 jaar. Ik heb ook te horen gekregen dat ik dit heb. Komende maandag moet ik mijn beslissing maken maar ik ben bang dat ik mijn gezicht niet meer mooi vindt na de operatie. Als ik het niet doe.. heb ik er misschien nooit meer de kans voor financieel gezien. Heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen