dinsdag 24 april 2018

6 Jaar na de operatie! :)

Goedemiddag!

Gisteren was het 6 jaar geleden dat ik de kaakosteotomie heb ondergaan. Het is dat enkele bloglezers me erop wezen, anders was deze datum me volledig ontschoten. Waar ik eerder ieder jaar 'vierde', gaat het nu geruisloos voorbij. Ik ben er niet meer zoveel mee bezig. De blog daarentegen blijft wel leven; bijna iedere dag komen er nog berichten binnen van (potentiële) osteotomie-patiënten. Die berichten beantwoord ik met alle plezier. Leuk om te zien dat zelfs jaren na mijn eigen operatie mensen mij nog weten te vinden.

Met enige regelmaat krijg ik berichten van bloglezers met de vraag hoe het nu met me gaat. "Goed!", kan ik kort en krachtig antwoorden. Mijn kaken voelen goed, het dove plekje op mijn onderlip en een klein deel van mijn kin zit er nog, maar eigenlijk merk ik het niet eens meer op. Ik ben er gewend aan geraakt. Als ik op mijn werk een drukke dag heb gehad, ben ik blij dat ik 's avonds thuis mijn mond kan houden, want dan ben ik aardig verzuurd. Dat zijn de enige 'restklachten'. Tussen 'haakjes', omdat het niet echt invloed heeft op mijn dagelijks leven. Waar ik eerder nog gefrustreerd erover was, doe ik nu gewoon mijn ding en geniet ik met volle teugen van ons gezin. Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen jaren is het dat ik me niet meer zo druk moet maken om zaken waar ik toch geen invloed op heb.

Heb jij vragen rondom je traject? Zit je met onzekerheden? Heb je angst? Vragen over de ingreep? Stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag op weg. :)

Veel liefs,

Cindy




12 opmerkingen:

  1. ha Cindy, je kent mij misschien nog wel. Stefanie uit jou geboorte dorp. 1 jaartje ouder als jou geloof ik. Family van jou tante. Ik ben ook hard aan het overwegen een kaakoperatie te ondergaan, maar zit ook n beetje op tegen het idee dat het misschien ook fout zou kunnen gaan, maar jou advies zou dus zijn gewoon doen, ik ben erg bang voor de risico’s.. groetjes stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben ze je neus ook gecorrigeerd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste cindy,

    Ik ben elise en ik ben 14 jaar. Ik heb ook te horen gekregen dat ik dit heb. Komende maandag moet ik mijn beslissing maken maar ik ben bang dat ik mijn gezicht niet meer mooi vindt na de operatie. Als ik het niet doe.. heb ik er misschien nooit meer de kans voor financieel gezien. Heb je tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi ik heb het in 2013 gedaan en heb er n Of steeds spijt van. Mijn hele gezicht is veranderd. Heb een bredere neus gekregen en mijn mond staat scheef. Bij jou is het wel mooi Geworden. Maar bij mij helaas niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat er geen nieuwe blogs meer komen. De blogs waren altijd heel leuk en nuttig voor mij en een hoop andere mensen die kaakoperaties ondergaan/hebben ondergaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi,

    Ik ga dit jaar het traject in. Beginnende met een kaakverbreding, dan 1 jaar beugel, daarna bovenkaak stukje naar achter en onderkaak stuk naar voren met eventueel nog kinplastiek.

    Nu ga ik mij afvragen of ik het wel moet doorzetten.
    Ik ben zo bang voor de pijn en dat ik zoals bij jouw, het gevoel in mijn lip en kin helemaal kwijt raak.
    Is het dat wel waard denk ik dan?
    Ik.heb niet echt heel erg last van mijn kaakstand, het is voor mij grotendeels cosmetisch en natuurlijk heeft het ook wel voordelen voor mijn gezondheid.
    Ik.ben gewoon echt heel bang dat ik spijt ga krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Cindy

    Ik kim regelmatig op je blog kijken helpt me enorm ! Ik ben 4 maanden geopereerd ..boven en onderkaakoperatie en kincorrectie .nu moet ik zeggen herstel gaat zeer traag ...ik kan alles eten maar gezicht enorm snel vermoeid .als ik moet geeuwen doet dit znorm veel pijn ...krijg mijn mond ook niet ver open en heb nog steeds zwelling ...ik geraak hier een beetje moedeloos van ..

    Groetjes stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi

    Ik ben 11 april aan de beurt
    Zie er wel tegenop

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En? Hoe is het nu een goeie maand later?
      Ik ben nu bezig met de beugel en heb dit nog tegoed.. 🫣

      Verwijderen
  9. Ik heb ook een onderkaakoperatie gedaan 3,5 maand geleden. De operatie is goed verlopen maar ik vind mijn gezicht echt niet meer mooi. Ik voel me niet meer mezelf. Ik wil de operatie terugdraaien maar mijn chirurg staat hier niet voor open. Iemand enig idee wie dit wel zou doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik kan er over meepraten…. In 2018 werd me door de orthodontist een kaak operatie aangeraden wegens overbeet. Ook attendeerde ze me over de optie om de bovenkaak ook te laten doen wegens gummy smile. Helaas ben ik mee gegaan in dit verhaal en heb ik een dubbele kaakoperatie laten doen waarna ik mezelf totaal niet meer herkende. Nu, 5 jaar en twee operaties (correcties) en nogmaals orthodontie later heb ik mijn gezicht weer enigszins terug, weliswaar met deuken in mijn kaken en een gevoelloze onder lip & kin. Het heeft me geleerd niet iedereen te geloven en op te komen voor mezelf. Een harde les…

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn advies aan anoniem hierboven; als je echt ontevreden bent over het resultaat, ga dan eens voor een advies praten met een andere chirurg (iemand waar je je goed bij voelt). Bij mij stond de eerste chirurg ook niet open voor correctie, en heb ik het bij iemand anders laten doen. Het is heel belangrijk dat je je gehoord voelt.

    BeantwoordenVerwijderen