zaterdag 15 juni 2013

Succeservaringen zorgen voor zelfbevestiging


Goedemorgen,

Met nog maar 5 weken te gaan, is het aftellen langzaam begonnen. Voordat ik het weet moet ik mijn koffers pakken, stap ik het vliegtuig in om vervolgens enkele uren later weer voet op Nederlandse bodem te zetten. Dan gaat mijn dagelijkse leventje weer verder alsof er niets is gebeurd. Begin augustus mag ik me meteen al melden bij Dr. de Jonge. Laat ik er nog maar niet te veel aan denken en vooral genieten van de tijd die ik hier heb.

Ik geniet vooral van alle succeservaringen die ik hier op doe. Succeservaringen die mij het laatste zetje geven om mijn onzekere periode af te sluiten. Het contact met gasten draagt hierin veel bij. Iedere dag klets ik ronduit met vakantiegangers. Dat is bovendien perfecte training voor mijn kaken. 's Avonds zit ik met een vermoeid gevoel en moet ik extra mijn best doen om duidelijk te articuleren, maar hey, praten is ook een oefening.


Trots op mezelf!

Met sommige vakantiegangers kom ik op gespreksonderwerpen uit die te maken hebben met de transformatie die ik heb ondergaan. Als ze me toevoegen op Facebook (alleen de meest speciale vakantiegangers ;)) komen ze eigenlijk automatisch uit op de blog. Als ik dan de statistieken bekijk blijkt dat de blog grondig wordt doorgespit. De nieuwsgierigheid is dan al snel gewekt.

Als ik ze dan vertel over alles wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan om gelukkig te worden, valt de mond open van verbazing. Dat zien ze niet aankomen! Ik krijg heel veel complimenten over mijn uiterlijk. Wat me het meest goed doet is het feit dat iedereen zegt dat het er allemaal natuurlijk uit ziet. Er zijn geen sporen van operaties te vinden en dat terwijl mijn gezicht toch goed is verbouwd. Mooi, hè?

Ook ben ik eens even goed voor mezelf opgekomen. Waar ik vroeger de woorden van anderen zou slikken, heb ik nu mijn woordje klaar. Eén van de managers sprak me op een ochtend aan met: "Hey lelijkerd!" Dat is een voorbeeld van iets wat ik me niet meer laat zeggen en dus kopte ik zijn woorden keihard terug. Zo, wist hij meteen niet meer wat hij moest zeggen. Ook goedemorgen!

Afgelopen zondag, op mijn vrije dag, heb ik een fotoshoot gehad. Ik werd samen met mijn collega uitgenodigd om een paar mooie strandfoto's te gaan maken. Die avond heb ik de laatste bevestiging gekregen die ik nog nodig had. Toen ik de foto's bekeek moest ik even slikken. Ben ik dat? Is het echt waar? Ik kon niet meer stoppen met kijken, ik stond perplex. Oké, ik had al heel veel stappen gemaakt in het jaar na de kaakosteotomie, maar nu deed ik er nog een schepje bovenop. Nu pas kreeg ik echt een voldaan gevoel; het is goed zo.
"Als je geen liefde voor jezelf hebt, dan kun je ook anderen niet liefhebben."

Bovenstaand gezegde is zó ontzettend waar. Als zorgzaam persoon heb ik altijd wel wat liefde kunnen geven, maar nu voel ik me vrij. Ik ben mezelf gaan waarderen, ik kan mezelf tegenwoordig bevestigen zonder dat ik continu bevestiging van buitenaf nodig heb. Ja, ik heb mezelf lief en ik kan nu nog meer liefde aan anderen geven.

Hierdoor is er een wereld voor me open gegaan. De mogelijkheden zijn legio, de wereld ligt aan mijn voeten. Ik heb nog grootse dingen op de planning staan en ik weet zeker dat deze dingen met mijn positieve attitude ook zullen uitgroeien tot succeservaringen.

Om even van de hak op de tak te springen. Tijd voor een peptalk! Iedere dag krijg ik mails van mensen die twijfelen over een kaakosteotomie. Mensen die hartstikke ongelukkig zijn, maar die door angst of onzekerheid de stap niet durven te nemen. Ik hoop dat de twijfelaars mijn blog eens goed gaan doornemen, want ik heb in veel blogs al mijn overtuigingskracht in de strijd gegooid om twijfelaars over de streep te trekken. Lieve lotgenoten, ik weet wat jullie voelen, ik weet wat angst is, ik weet dat het allemaal heel vervelend is, maar wat ik ook weet als ervaringsdeskundige: het is allemaal de moeite waard!!! Kijk naar mijn voor- en na-foto's, kijk naar de foto's die ik bij deze blog plaats. Zoek ervaringen op van anderen. Denk hierbij aan het forum waar al veel lotgenoten hun verhaal hebben geplaatst! Waarvoor dank... Vraag in je omgeving. Verzamel zo veel mogelijk informatie. En als je dan nóg twijfelt, zet alles eens op papier. Voors en tegens, plusjes en minnetjes. Dit maakt het concreet voor je. Dat werkt veel beter dan ermee blijven malen in je hoofd. Go for it!!

Zo, na deze peptalk ga ik langzaam afronden. Het is hier fantastisch, maar aan de andere kant kan ik niet wachten om in Nederland weer nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Heel veel liefs,

Cindy


I finally hit the point in my life that I am happy with myself... and every  since, everything seems to be falling perfectly into place...

6 opmerkingen:

 1. You go girl ! Nog een fijne tijd daar ! En bedankt nogmaals voor het maken van je blog. Ik heb er heel veel aan !

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Marjolein!! Ik ga de komende weken nog onvergetelijke ervaringen opdoen. Toppie dat je iets aan mijn blog hebt; daar doe ik het voor! :)

   Liefs,

   Cindy

   Verwijderen
 2. EINDELIJK,je geeft toe dat je altijd gezeurd hebt om bevestigingen. [grapje]
  Ben super blij voor je dat je zover bent gekomen.
  Nu kun je de hele wereld aan.
  Dat heb je toch maar te danken aan je eigen doorzettingsvermogen.
  Knap gedaan,knappert.
  groetjes mam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, lieve mama.. Mede dankzij jou heb ik zoveel stappen vooruit kunnen zetten. Dankje voor je onvoorwaardelijke steun.

   I love you!!

   xxx Cindy

   Verwijderen
 3. Hey Cindy,

  Echt fijn dat je nu lekker in je vel zit. Dat weet je toch waar je het allemaal voor gedaan hebt. En zelfvertrouwen is zo belangrijk!!
  Zelf ben ik nu ook wel benieuwd naar mijn eigen eindresultaat straks, maar ik moet nog even geduld hebben. De zwelling is nog niet helemaal weg, en de beweging is ook nog niet hoe het zijn moet. Maar dat heeft tijd nodig.
  Te zijner tijd zal ik wel een foto op het forum zetten.

  groetjes en geniet nog van je tijd daar
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Monique,

   Dankjewel voor je lieve berichtje!! Ik ben stiekem ook heel benieuwd naar jouw eindresultaten. Ik kijk dan ook uit naar je voor- en na-foto's!!

   Geef alles de tijd.. herstel duurt lang, maar dan heb je ook wat!! Keep it up!

   Liefs,

   Cindy

   Verwijderen