maandag 12 augustus 2013

Het ultieme verjaardagscadeau: Opalescence bleekgel, interview & fotoshoot in Amsterdam

Hallo!

Afgelopen woensdag was ik jarig; 24 jaar alweer. Archel is altijd al weken van tevoren in de weer om een leuk verjaardagscadeau te verzinnen. Dit jaar ging het als volgt.

Archel: "Schat, wat wil je voor je verjaardag hebben?"
Cindy: "Witte tanden..."
Archel: "Huh? Wil je ze weer bleken dan?"
Cindy: "Ja, want ik vind dat ik gele tanden heb."
Archel: "Ze zijn niet geel, maar wel een beetje gelig. Als jij ze wil bleken, wordt dat geregeld."
Cindy: "Oké, super!"

Birthday girl!

Ik ben zelf op internet gaan zoeken naar Opalescence bleekgel. Dit merk had ik vorig jaar ook van de tandarts gekregen toen ik na het verwijderen van de beugel mijn tanden mocht gaan bleken. Sinds 1 november 2012 gelden echter nieuwe (strengere) regels voor thuisbleken, dus viel het nog niet mee om het juiste percentage bleekgel te vinden. Van de tandarts kreeg ik vorig jaar twee spuitjes met 16% Opalescence bleekgel. Die waren al snel op, maar gelukkig had Archel toen nog wat over van zijn bleekspuitjes á 20%. Ik wilde deze keer ook meteen 20%. Dit is iets sterker dan de 16% en het werkt sneller. Op internet is het sinds de invoering van de nieuwe regels moeilijk om 20% te vinden, maar gelukkig vond ik bij De Witte Tanden Winkel Opalescence bleekgel van 20%. In het winkelmandje en bestellen dus.

Een paar dagen later (precies een week voor mijn verjaardag) stond PostNL aan de deur met een pakketje. Afzender: De Witte Tanden Winkel (www.wittetandenwinkel.nl). Yes! Ik opende meteen het pakketje en 4 spuitjes bleekgel kwamen tevoorschijn.


Ik heb geluk dat ik clear overlays heb, die ook gebruikt kunnen worden voor het bleken van de tanden. Ik ben meteen de avond na ontvangst (31 juli) begonnen met bleken. Vandaag, 12 augustus ben ik dus anderhalve week onderweg. De eerste 5 dagen heb ik mijn hele gebit gebleekt. Daarna merkte ik op dat 1 centrale snijtand en 1 laterale snijtand in de bovenkaak niet goed mee kleurden. Tot vandaag heb ik alleen die twee tanden gebleekt en het verschil werd al kleiner. Er zitten daar geen vullingen, dus dat kan het probleem niet zijn. De tandarts heeft de opbouw die hij in december had gedaan helemaal afgebroken omdat ik niet tevreden was. Het zijn dus allemaal mijn echte tanden, zonder een laagje erover. Ik denk dat ik vanavond weer eens mijn hele gebit doe.

Ik merk dat ik wat mijn gebit betreft erg perfectionistisch ben. Ik heb voor mijn gebit ook héél veel moeten doen en laten de afgelopen jaren. Dan mag ik best perfectie eisen. En ja, ik heb van mezelf best gelige tanden. Dat heeft helemaal niets te maken met mondhygiëne, want ik poets netjes 2 á 3 keer per dag mijn tanden incl. GUM toothpicks en mondspoelmiddel. Dat is meer dan voldoende. Archel poetst vaak maar 1x per dag zijn tanden en heeft een stralend witte glimlach. Nooit een beugel gehad en kaarsrechte tanden. Een echte tandpastaglimlach. Dat is soms frustrerend. Ik weet dat het niet aan mezelf ligt, maar toch, ook ik wil zo'n mooie witte tanden. Gelukkig bestaat er dan zoiets als tanden bleken. :)

Dan nog even terug naar afgelopen week... het was een bijzondere week voor mij. Een paar weken geleden vertelde ik op de blog dat ik was benaderd door een bekend Nederlands tijdschrift voor een interview + fotoshoot over het onderwerp: cosmetische chirurgie. Vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling terecht gekomen. Afgelopen dinsdag ben ik geïnterviewd. Ik ben ongeveer drie kwartier aan het woord geweest. Er werd me het hemd van het lijf gevraagd. Stijve kaken had ik ervan, maar alles wat ik wilde vertellen heb ik verteld. Wel heb ik aangegeven dat ik de tekst eerst wil goedkeuren voordat het interview gepubliceerd gaat worden. Stel je voor dat ze er een sensatieverhaal van maken, dat is absoluut niet wat ik wil. Hier stemden ze meteen mee in en ze gaven zelf ook al aan dat het gewoon een realistisch verhaal moet worden. Gisteren heb ik het eerste concept opgestuurd gekregen. Dat was even slikken zeg. Het was heel heftig om te lezen, maar in werkelijkheid was mijn extreme make over dat eigenlijk ook wel. Ze hadden nog enkele extra vragen voor mij, die ik inmiddels heb beantwoord. In de loop van de week krijg ik de tweede en verbeterde versie opgestuurd. Ik ben heel benieuwd.

Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar Amsterdam. Hier vond de fotoshoot plaats. Jeetje, wat vond ik dat spannend zeg! Ik was echt zenuwachtig, maar voelde me gelukkig snel op mijn gemak bij de vriendelijke visagiste, styliste en fotograaf. Na een uur in de make up kreeg ik súper mooie kleren aan die geweldig bij me pasten. Hulde aan de styliste!! Een uur of twee en 339 foto's later zat mijn shoot erop. Ik kreeg de foto's meteen te zien. OH MY GOD. Dit zijn echt de mooiste foto's die er ooit van mij gemaakt weer. Het helpt natuurlijk ook dat ik nu één en al geluk uitstraal. Wauw!! Ik kan niet wachten tot het interview gepubliceerd gaat worden en ik ben héél benieuwd naar de reacties van buitenaf. Zodra ik weet wanneer het tijdschrift in de winkels ligt, is het hier op de blog te lezen. Blijven volgen dus! :)

Wat ik overigens ook wel mooi vond. De styliste, visagiste en fotograaf waren op de hoogte van mijn verhaal. Ze wisten oppervlakkig wat ik had ondergaan om gelukkig te worden. De fotograaf had me al opgezocht op Google, dus wist wat hij kon verwachten. De styliste echter niet. Ze zei vaker dat ze me echt mooi vindt en dan vooral mijn stralende glimlach en mijn glinsterende ogen. Dan te bedenken dat ze op dat moment nog niet wist dat ik een beugeltraject incl. kaakosteotomie had ondergaan. Na de shoot vroeg ik aan haar of ze een foto van me wilde zien van voor het traject. Dat wilde ze wel. Bij het zien van de foto sloeg ze haar hand voor de mond. Vol ongeloof staarde ze naar de foto. "Jeetje, je bent echt een compleet ander mens. Ongelooflijk." Ze bleef maar kijken en raakte lichtelijk geëmotioneerd. Van "een meisje dat onrust en paniek uitstraalt naar een vrouw die rust en geluk uitstraalt." Wat een immens verschil. Een mooier compliment kon ik niet krijgen. Ge-wel-dig. Het was echt een onvergetelijke dag en weer een bevestiging dat ik er zeker mag wezen.

Shine bright like a diamond!!

Tot volgende week. Dan een verslag van mijn bezoekje aan Dr. de Jonge. Komende woensdag is het zo ver!

Liefs,

Cindy

1 opmerking: