donderdag 9 mei 2013

Ongemakken blijven, maar geen tijd om over na te denken!

Merhaba!

De tijd vliegt voorbij, de dagen zijn lang en goed gevuld en al een aantal dagen was ik van plan om een nieuwe blog te plaatsen. Door de enorme drukte heeft een nieuwe blog even op zich laten wachten. Maar tadaaaaaa, hier is-tie dan.

Het is hier echt fantastisch en ik heb het onwijs naar mijn zin. Allemaal leuke mensen om me heen en super enthousiaste kids. Vanuit het personeel en het management krijgen we enorm veel medewerking en hulp. SUPER!

En dan, verder naar het onderwerp waar deze blog over gaat: de kaak. Ik vind het héérlijk om even de sleur van ziekenhuisbezoeken, kaakfysiobezoekjes enzovoorts achter me te laten. Doordat ik de hele dag druk bezig ben heb ik weinig tijd om na te denken over de ongemakken. In mijn hoofd ben ik veel meer bezig met de dingen die ik moet regelen voor de kidsclub. Best fijn, hoor!

De oefeningen heb ik jammer genoeg niet zo consequent meer gedaan. Slechte zaak, I know, maar ik kom er gewoon niet aan toe. In het begin heb ik nog wel iedere dag mijn oefeningen gedaan. Mond open en dicht, naar de zijkanten schuiven en goed kauwen aan de rechterkant. Nu ik er iets minder fanatiek mee bezig ben merk ik ook dat ik uit gewoonte weer aan de linkerkant gaan kauwen. Niet goed. Ik moet juist aan de rechterkant kauwen, maar ik heb nu geen Archel aan mijn zijde die daar eens flink op hamert. Volgende week komt Archel op bezoek dus dan kan hij er weer even op hameren.

Ik ben de hele dag heel veel aan het praten. Met collega's, gasten en vooral met de kinderen. Aan het einde van de dag voel ik wel een flinke vermoeidheid opkomen en doe ik extra mijn best om goed te articuleren. Wat ben ik blij als ik 's avonds in mijn bed lig en mijn kaken even rust kan gunnen. Het kost gewoon veel energie om duidelijk te praten. Omdat ik uit Limburg kom praat ik al met een accent en moet ik nog harder mijn best doen om ABN te praten. ;)

Al met al gaat het hartstikke goed met me. De ongemakken zijn er, maar ik ben er véél minder mee bezig dan in Nederland. Ik probeer de komende tijd mijn oefeningen weer even op te pakken, zodat ik geen terugval ga krijgen!

Bedankt voor alle bezoekjes aan de blog. Ik lees alle berichten, maar ik kan niet overal meteen op reageren. Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om ze te stellen want ook vanuit Turkije kan ik te hulp schieten.

Ik laat het hier even bij; er is weer een nieuwe en drukke dag aangebroken. Ik ga er weer voor!!

Tot gauw allemaal.

Liefs vanuit Alanya.

Cindy

PS Even een korte sfeerimpressie. Zie hieronder.1 opmerking:

  1. Hey Cindy,fijn dat je weinig tijd hebt om aan je ongemakken te denken en tof dat je het zover weg ook naar je zin hebt.
    Leuk die kleine krullebol op de middelste foto,
    ze houd je goed in de gaten,ze wordt je opvolger zo te zien.
    groetjes mam

    BeantwoordenVerwijderen