maandag 6 januari 2014

Happy New Year!! Ik ga dit jaar verder met ´shinen´...

Goedemorgen,

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. De drie Koningen vervolgen vandaag hun route en zullen ons land weer verlaten. Voor de meeste mensen ook tijd om de kerstboom de deur uit te doen en het dagelijks leven weer op te pakken. Officieel zeggen ze dat de beste wensen tot en met drie Koningen overgebracht mogen worden, dus daar maak ik nu even gebruik van. Voor alle lezers van de blog: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar; veel geluk, liefde, gezondheid, voorspoed en voor diegenen die midden in het kaakosteotomietraject zitten: heel veel moed om door dit traject te komen!!

Zelf heb ik op oudjaar even een reality-check gedaan. Mijn blog van vorige week nog eens doorgelezen, mijn fotoboeken van het afgelopen jaar doorgebladerd en de mooiste dingen in mijn hoofd nogmaals afgespeeld. Ik kwam tot de conclusie dat 2013 echt een grandioos jaar was. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er in 2014 alles aan ga doen om er weer een fantastisch jaar van te maken. Maar hey, aan mijn 'shine-bright-like-a-diamond'-gehalte zal het niet liggen. Toen ik de foto's van oud- op nieuw terug zag wist ik niet wat ik zag. Wow, ik spat van die foto's af! Helemaal 'heppie-de-peppie'. Oordeel zelf maar.... Vroeger was ik nooit zo losjes en enthousiast, nu bulderde mijn lach overal bovenuit. Ik kreeg zelfs kramp in mijn kaken van het lachen en mijn kaken hebben nog 2 dagen verzuurd aan gevoeld. Fijne pijn, om het zo maar te noemen.


De ongemakken zijn tegenwoordig in veel mindere mate aanwezig. Een fantastisch gevoel om er niet iedere dag zo mee geconfronteerd te worden. Lekker breeduit lachen, lekker eten, lekker gek doen, gewoon; normaal functioneren. Heerlijk!! En dat ook nog eens zonder oefeningen te doen. Die zelfmassages van Raymond?! Geen idee wanneer ik die voor het laatst heb gedaan, is al zeker meer dan een maand geleden. De oefeningen van de vorige fysio Bastian? Goh, dat is al zeker meer dan een half jaar geleden. Soms, tussendoor, train ik wel nog eens mijn mondopening. Open, dicht, open dicht en af en toe duw ik mijn mond met mijn vingers nog een stukje verder open. Alleen als ik mijn mond maximaal open treedt het verzuurde gevoel vrijwel meteen in. Hier en daar kraakt het nog wel eens, maar hey, als dat alles is... Aan mijn gedeeltelijk gevoelloze onderlip en kin ben ik wel gewend. Als ik knoei met eten heb ik nog steeds niet in de gaten als er iets aan mijn kin hangt. Ik heb standaard een spiegeltje en zakdoekjes in mijn tas, voor het geval dat... Dit ongemak irriteert me verder niet meer, het is zoals het is. In februari moet ik op controle bij Dr. de Jonge. Aangezien ik maar 1x per half jaar voor controle bij hem ben, is dit wel een uitgelezen mogelijkheid om die 'gevoelskwestie' bespreekbaar te maken. We zullen zien....Dat het op dit moment zo goed gaat heeft natuurlijk ook alles te maken met de positieve vibe waar ik nu in zit. Dit kan in mijn geval overigens snel weer veranderen. Misschien dat ik er over een paar weken weer even de pest in heb omdat ik weer tegen een 'beperking' aan loop. Vooralsnog is dat niet het geval en er moet wel een heleboel gebeuren om mij uit die positieve vibe te krijgen. Wat dat betreft ben ik echt sterk geworden en laat ik me niet zo snel meer gek maken.
Natuurlijk, ik heb mijn onzekerheden en vraag een paar keer per dag Archel om bevestiging, maar als ik dan wat foto's terug zie, denk ik: "hmm, eigenlijk ben ik best wel mooi." Alleen zie ik dat zelf soms nog niet. Zal ook wel vrouw eigen zijn, die onzekerheden. Ik ken in ieder geval in mijn eigen omgeving geen enkele vrouw die volledig overtuigd is van zichzelf, dus het zal er wel bij horen.

Trouwens, de nieuwe commercial van Corendon is uit. Afgelopen zaterdag kreeg ik allemaal berichtjes van mensen die me hadden gezien. Zelf was ik op het werk en had ik er nog niets van gezien. Het kwam als een aardige verrassing, omdat eerst werd gezegd dat de commercial pas in februari uit zou komen. Ik kon dan ook niet wachten tot mijn dienst erop zat en ik naar huis kon gaan, zodat ik mezelf op tv kon zien.
Corendon heeft twee commercials opgenomen toen ik in Turkije was en in één van die shine ik samen met Pleuni. Ofja, shinen, ik ben ´maar liefst´ 2 seconden in beeld!! In die twee seconden ben ik schijnbaar wel goed te herkennen. Heb jij me al gespot?! Ik heb in ieder geval 5 geweldige dagen gehad in Turkije die ik nooit had willen missen. Ook was ik die dagen herenigd met Pleuni en hebben we het hotel volledig op z'n kop gezet... Het was een fantastische ervaring.

Het nieuwe jaar is in ieder geval goed begonnen en ook dit jaar gaat de blog gewoon door! Wedden dat dit de langstlopende kaakosteotomie-blog wordt die er bestaat? Wel ben ik op zoek naar enkele leuke onderwerpen. Wat zou jij graag willen lezen op de blog? Zit je met brandende vragen? Laat het achter op de blog, dan zal ik er een artikel aan wijden.

Tot volgende week!

Liefs,

Cindy

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cindy,

  Wat een ontzettende mooie blog. Ik ontdekte hem pas toen ik gewoon via google wat afbeeldingen wou opzoeken van een tekorte onderkaak. Na het zien van joun foto's kwam ik op je site en heb bijna al je verhalen globaal gelezen van begin tot eind.

  Zelf heb ik ook een overbeet van 10-12 mm. Dit hadden ze een paar jaar geleden vast gesteld. Ook ik zou een beugel moeten en met zo'n zelfde operatie als jou aan de onderkaak moeten ondergaan. Ik wou er niks van weten en heb het een hele tijd weggestopt. Nu een paar jaar later zijn mijn gedachten hier totaal anders over maar ben ik nog steeds erg in twijfe. Heb jij goede tips om mijn beslissing makkelijker te maken?

  Groetjes Britt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Britt,
   Ik heb je een persoonlijk berichtje gestuurd. Hopelijk heb je er iets aan!

   Liefs,
   Cindy

   Verwijderen