maandag 30 december 2013

De een-na-laatste dag van 2013: terugblik op een onvergetelijk jaar.

Goedemorgen,

Het jaar 2013 zit er alweer bijna op. Een jaar geleden dacht ik, bijgelovig als ik ben, nog: "oh help, 2013, ongeluksgetal, ongeluksjaar, ojee, als dat maar goed komt!" Nu denk ik: "wauw, 13 is mijn geluksgetal! Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt dit jaar en ik ben zo dankbaar voor alles!" Op deze een-na-laatste dag van het jaar ga ik terugkijken op alles wat 2013 mij heeft opgeleverd. 'Ongelooflijk' is mijn omschrijving voor dit jaar.

In het begin van het jaar nam ik de stap om het Kids&CO-avontuur aan te gaan. Een stap die ik enkele jaren geleden nooit had durven te zetten omdat ik zo onzeker was. Ik kwam door de selectie en in april vertrok ik voor 3 maanden naar Turkije. Wow, dat ik dat durfde!! 3 Maanden heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt bij Hotel Club Paradiso. Ik heb inspirerende families met geweldige kids ontmoet, ik heb vriendschappen voor het leven opgebouwd, ik heb de Cindy kunnen zijn die ik altijd had willen zijn. Kortom, de 3 maanden waren een groot succes en het heeft me als mens nog meer gevormd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om deze ervaring op te doen.

Een kleine twee maanden voordat ik naar Turkije vertrok, kreeg ik een razend enthousiaste mail van ene Peggy. Ze stelde zich voor als gelaatkundige en wist me met haar enthousiasme te overtuigen van haar goede bedoelingen. Of ze mijn voor- en na-foto's mocht gebruiken voor haar zelfgeschreven cursus. Natuurlijk, zij wel, zei mijn gevoel. En of dat gevoel goed zat. Vanaf het moment dat ik haar bij haar thuis in Helmond ontmoette was er een band. Die band is in het afgelopen jaar alleen maar sterker geworden en ook voor deze ervaring ben ik dankbaar.

Toen ik mijn laatste paar weken in Turkije zat werd ik benaderd door de Grazia, een blad dat ik eigenlijk nooit echt had gelezen, maar wat ik wel kende. Ze hadden mijn blog gelezen en ik had hun interesse gewekt om een artikel over me te schrijven. Holy crap! Wauw, ik wist niet dat die blog zoveel los had gemaakt?! In een bijna anderhalf uur durend interview vertelde ik mijn levensverhaal. Van de grijze muis in een hoekje tot de enthousiaste en energieke Cindy die ik nu ben. Ze konden het bijna niet geloven en maakten een prachtig verhaal voor de publicatie. In Augustus ben ik een dag naar Amsterdam geweest voor de fotoshoot die bij dit interview hoorde. De shoot was in een café in Amsterdam. Er waren een visagiste, syliste en een fotograaf. Ik stond helemaal in de spotlights en de gasten van het café schroomden niet om mij goed te bekijken. Een beetje ongemakkelijk voelde ik me wel, maar ik dacht: "het is tijd om te stralen! I shine bright like a diamond!" Dit was uiteindelijk ook op de foto's terug te zien. Daar ging ik weer hoor, tranen van geluk. Ben ik dat? Ja, dat ben ik. Wat een stralende glimlach, wat een gelukkige uitstraling. Ik mag er wezen! In oktober kwam het blad uit. Meer dan honderd reacties heb ik op het artikel gehad. Vrienden, familie, kennissen en volledig onbekenden; ik kreeg veel berichten. Nooit had ik verwacht dat zoveel mensen er zo positief op zouden reageren. Iedereen is blij voor me dat ik nu gelukkig ben en iedereen zegt dat ik het uitstraal. Nog een bevestiging dat het allemaal goed zit nu.

Eind oktober behaalde deze blog de magische grens van 100.000 bezoekers. Waar ik vorig jaar begon om te schrijven voor familie en vrienden, kreeg de blog een steeds grotere naamsbekendheid en werd vaak bezocht door lotgenoten, kaakchirurgen, orthodontisten, tandartsen enz. Ik ben trots op het feit dat ik met deze blog zo veel mensen op weg heb kunnen helpen!!


2013: voor mij een jaar met heel veel positieve gebeurtenissen!

In oktober werd ik tevens benaderd door Kids&CO of ik samen met mijn Kids&CO-maatje Pleuni af wilde reizen naar Turkije voor de opnames van de nieuwe tv-commercial van Corendon. "Uhmm, vraag je dit aan mij? Ben IK uitgekozen? Halleluja, natuurlijk ga ik mee!" Een telefoontje naar mijn werkgever en enkele uren later was de deal rond. Ik kreeg vrij van mijn werk (wauw, wat bijzonder, zeiden ze!) en in november reisde ik af naar het luxe Lara voor de opnames. 5 Dagen lang met een team van een man of 25 op pad. Onvergetelijk. Het resultaat van de shoot is vanaf medio februari te zien op alle grote tv-zenders. Even in de gaten houden dus!

In november werd ik benaderd voor een interview voor de 'Ziezo', het zorgmagazine van het Atrium ziekenhuis. Ook zij hadden mijn blog gezien en vinden mijn blog een bijzonder initiatief. Of ze mij een paar vragen mochten stellen. Natuurlijk! Daar werk ik graag aan mee. Een week later zat ik in het ziekenhuis voor een interview en het maken van een foto. We hebben een uurtje gekletst en de journalist maakte gretig aantekeningen tijdens ons gesprek. Ik ben ontzettend blij met het artikel; complimenten. Onlangs is het blad uitgekomen en weer heb ik heel veel reacties gehad. Het is super om te zien hoeveel zo'n artikel losmaakt bij de lezers.

Dit jaar ben ik ook begonnen aan 'the big project'. Als voorbereiding hierop heb ik in juli en in oktober twee grandioze meeloopdagen op de operatiekamer gehad. Ik mocht meelopen met Dr. de Jonge en bij een kaakosteotomie aanwezig zijn. Sprakeloos was ik. De eerste keer was het confronterend, heb ik nog een week met die patiënt in mijn hoofd gezeten. De tweede keer wist ik wat me te wachten stond en kon ik goed relativeren. Het was heel interessant om mee te kijken en uitleg te krijgen van Dr. de Jonge. Nu weet ik precies hoe een kaakosteotomie in zijn werk gaat. Dit heb ik nodig, want..... ik ga samen met Dr. de Jonge een boek schrijven, gericht op patiënten. Er is heel veel literatuur over kaakchirurgie, maar er bestaat nog geen enkel boek dat geschreven is door en voor patiënten. Ik heb dit initiatief genomen en ga hier samen met Dr. de Jonge mee aan de slag. In de loop van 2014 zal het boek meer vorm gaan krijgen. Via de blog zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ik ben in ieder geval enorm gemotiveerd om dit project te laten slagen en ook Dr. de Jonge staat volledig achter me. Een betere leermeester kan ik me niet wensen.

Kids&CO, interview en fotoshoot voor de Grazia, ontmoeting met inspirerende personen, de meeloopdagen op de OK, interview voor de 'Ziezo', de shoot in Turkije, de 100.000 bezoekers op de blog, 'the big project' het boek met Dr. de Jonge; 2013 was overweldigend, 'ongelooflijk' om in mijn bewoordingen te blijven. Ik hoop dat ik de stijgende lijn die ik in 2013 te pakken heb gekregen kan voortzetten in 2014. Als ik zo doorga en mijn positieve uitstraling en energie meeneem, heb ik hier alle vertrouwen in.

Lezers, bedankt voor alle bezoekjes aan de blog en alle berichten die jullie me sturen. Het is overweldigend!! Bedankt!

Fijne jaarwisseling en tot volgende week.

Liefs,

Cindy

1 opmerking:

  1. Liever! Ook voor mij is onze ontmoeting een heel mooi kado van het leven! Ben trots op jou en 2014 gaat je nog veel moois geven. Dikke x

    BeantwoordenVerwijderen