maandag 3 februari 2014

Blog inspireert lezers: 'Ik wil ook geholpen worden door tandarts Scuric en Dr. de Jonge.'

Goedemorgen!

Afgelopen week had ik echt 'bad karma'. Wat ik fout heb gedaan? Geen idee, maar het zat me even niet mee. Vorige week vertelde ik dat ik een afspraak had in de Velthuiskliniek te Eindhoven om mijn laatste puntje van irritatie aan te pakken. Afgelopen donderdag was het zover. Op tijd de wekker gezet, zodat we op tijd richting Eindhoven konden vertrekken. Ineens zag ik een gemiste oproep + voicemail op mijn telefoon. Het zal toch niet?

Ja, dus.... de arts had zich ziek gemeld en de afspraak moest verzet worden. Eerstvolgende mogelijkheid: 25 februari. Shit!! En dan reclame maken met 'geen wachttijden'?! Dat klopt in mijn ogen dan niet echt. Wanhopig als ik was heb ik die afspraak maar vastgelegd, maar ik liet het er niet bij zitten. Ik belde nog een keer terug om aan te geven dat ik het echt héél vervelend vind en dat ik het zou waarderen als ze zouden checken of er iets eerder nog een plekje voor mij beschikbaar was. Nee, helaas...

'Fuck it', dacht ik, 'ik ga echt niet zo lang wachten!' Ik startte de computer op en ging naar de pagina van mijn beste vriend: Google. Binnen de kortste keren had ik nog een gerenommeerde kliniek gevonden en na wat onderzoek naar de kwaliteit van de behandelingen en ervaringen van mensen, pakte ik de hoorn in de hand en besloot ik te bellen. Niet geschoten is altijd mis, toch? Een vriendelijke dame pakte de telefoon op en na mijn verhaal gedaan te hebben kwam ze met goed nieuws. 'Kunt u morgenmiddag?', vroeg ze. Zie je wel, wat nou wachttijden. Natuurlijk! Ik legde de afspraak meteen vast.

Je zal het vast niet geloven, maar aan het einde van de middag werd ik gebeld. De arts met wie ik een dag later de afspraak zou hebben, is vanwege familieomstandigheden voorlopig afwezig. Nog een teleurstelling. Ook bij deze kliniek heb ik een nieuwe afspraak vastgelegd. Deze vindt plaats nog vóór het consult bij de Velthuiskliniek. Dit betekent dus dat ik de afspraak bij de Velthuiskliniek ga afbellen, mits deze kliniek mij goed bevalt. Afijn, dat was dat. Het moest gewoon even zo zijn. Vervelend, maar er valt mee te leven.

Met het annuleren van de afspraak kwam er op vrijdag iets meer ruimte in mijn schema. Ik had echt een overvol programma. Eén van de afspraken was een ontmoeting met één van de lezers van mijn blog. Een jaar geleden had Alex al contact met me opgenomen. Een hele tijd had ik niets van hem gehoord, maar afgelopen week zat er weer een berichtje in mijn mailbox. Geïnspireerd door mijn blog durfde hij de stap te nemen om een afspraak te maken bij een tandarts. En niet zomaar een tandarts! Hij wilde de stap wagen om uit de buurt van Nijmegen op consult te gaan bij mijn tandarts, Scuric. Alex vond de resultaten bij mij zo verbluffend, dat hij het er zeker voor over had om de reis naar Limburg te wagen. Ook indien een traject noodzakelijk zou zijn, zou hij het ervoor over hebben om maandelijks de route richting Zuid-Limburg te nemen. Ik krijg wel vaker berichten van mensen die na het lezen van mijn blog hebben besloten om een afspraak te maken bij tandarts Scuric of Dr. de Jonge. Hoewel professionals een blog vaak 'gevaarlijk' vinden en bang zijn voor gezichtsverlies, is daar bij mijn blog echt geen sprake van. Leuk om te horen dat patiënten een reis willen maken om door mijn behandelaars geholpen te worden.

Maargoed, ik had een afspraak gepland met Alex. We besloten te meeten vóór de afspraak bij Scuric. Iets na 10.00 uur stond Alex voor de deur. Best wel spannend, maar er was genoeg vertrouwen van mijn kant om hem thuis uit te nodigen. Sowieso ben ik best voorzichtig, maar uit zijn berichten bleek dat hij serieus was en 100% gemotiveerd om dit traject in te gaan. Ik zwaaide de deur open en daar stond hij met een bos bloemen. Ojee, maar dat hoeft toch helemaal niet?! Hij vond het tof van me om hem uit te nodigen. Leuk dat ik tijd vrij had gemaakt om even een babbeltje te maken. Sure, why not?! Ik vind het wel leuk om mensen via de blog te ontmoeten! Het is mooi om dan ook een stukje waardering te krijgen.



We praatten ronduit over het beugeltraject en de kaakosteotomie. Ik vertelde mijn ervaringen, hij vertelde over zijn 'probleem' en over zijn verwachtingen van het bezoek aan tandarts Scuric. Van tevoren had ik gezegd dat ik niet mee zou gaan naar Scuric. Mijn drukke schema liet dat niet toe, maar nu de afspraak bij die kliniek niet door kon gaan, had ik iets meer ruimte. Dus besloot ik om met hem mee te gaan naar de tandarts. Stiekem was ik best nieuwsgierig naar wat Scuric te zeggen had. Om 11.00 uur kwamen we de praktijk binnen en werden we vriendelijk begroet. Alex moest nog enkele algemene gegevens doorgeven en kon daarna meteen door naar de behandelkamer, waar de tandarts al zat te wachten.

Tandarts Scuric nam een kijkje in de mond, Alex vertelde over zijn kronen, de problemen die hij ervaart en wat hij verwacht. Scuric zei eerlijk dat een kaakosteotomie waarschijnlijk geen passende oplossing zou zijn bij de probleemstelling van Alex. 'De kaakchirurg zal zich afvragen wat jij komt doen...', zei Scuric eerlijk. De afwijking qua kaakstand bij Alex valt mee. Wel is duidelijk dat er een probleem is met de beet. In zijn rechterbovenkaak mist Alex een kies, linksvoor had hij vroeger een kegeltand. Ook daar zit nu een kroon. De beet is asymmetrisch en de mediaan van het bovengebit ligt iets meer naar rechts. Kortom, een lastige casus, maar waarschijnlijk niets voor de kaakchirurg. Tandarts Scuric heeft Alex doorverwezen naar een tandarts in Beuningen. Een gespecialiseerde tandarts en dat ook nog iets meer in de buurt van zijn woonplaats. Zo zat na nog geen half uur het consult erop en kon Alex aan de reis terug beginnen. Hij beloofde mij om me op de hoogte te houden van zijn vorderingen. Ik ben heel benieuwd wat de tandarts in Beuningen gaat zeggen en ik hoop dat hij geholpen kan worden, zodat aan zijn verwachtingen voldaan kan worden.

Zelf moet ik binnenkort volgens mij ook weer naar de tandarts. Als ik het goed bijgehouden heb is de halfjaarlijkse controle alweer bijna een half jaar geleden. Normaal gesproken krijg ik een oproep per mail, dus daar wacht ik nog maar even op. Ik maak me nergens zorgen over, want ik poets 2 á 3 keer per dag uitgebreid mijn tanden. Ik ga wel iets anders aangeven. In het afgelopen jaar heb ik af en toe eens geprobeerd om mijn tanden te bleken. De bitjes heb ik, de bleekgel van Opalescence heb ik destijds via internet besteld. Probleem is alleen dat twee tanden niet goed mee bleken. Dit is raar, want ik ben ervan overtuigd dat er geen vullingen zitten op die plekken... Even vragen dus, want ik wil gráág een tintje witter!

Morgen is de enige vrije dag in de week en dat betekent: vol plannen die handel! De laatste keer dat ik echt een vrije dag heb gehad waarop niets gepland stond kan ik me niet eens meer herinneren. Al die leuke mensen op mijn pad, ik zeg er geen 'nee' tegen. Morgen komt een meid uit de buurt van Amsterdam bij me op bezoek. Ook zij heeft een kaakosteotomie ondergaan. Ze is sinds een paar maanden verlost van de beugel en straalt, net als ik, van oor tot oor. Morgen gaan we elkaar ontmoeten en onze ervaringen delen. Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in!

Jullie krijgen volgende week vast te horen hoe de ontmoeting is verlopen.

Tot volgende week!

Liefs,
Cindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten