zondag 23 maart 2014

Blij als een kind met de Sonicare for Kids!

Goedemorgen,

3 Weken geleden deelde ik mijn allereerste ervaringen met de Philips Sonicare for Kids op de blog. Destijds kon ik nog geen goed oordeel vellen, omdat ik de tandenborstel pas een paar dagen in bezit had. Nu, 3 weken later, kan ik een uitgebreide mening geven over deze tandenborstel.

Ten eerste heb ik de tandenborstel na een paar dagen teruggestuurd naar Philips. Niet omdat ik niet tevreden was. Ik was al snel overtuigd van het gemak van deze tandenborstel. Bovendien ben ik met deze tandenborstel in staat vrijwel pijnloos mijn tanden te poetsen. Dat ik een Philips Sonicare in bezit zou houden stond voor mij vast. Ik kwam er echter achter dat de tandenborstel in de Philips Webshop voor véél meer geld aangeboden werd dan in diverse andere webshops.  Aangezien ik gebruik kon maken van de '2 Maanden proberen', snelde ik na twee dagen geprobeerd te hebben naar het postkantoor en stuurde ik de tandenborstel terug naar Philips.

Nog diezelfde dag bestelde ik een nieuwe Sonicare for Kids op internet. Een dag later stond de bezorger aan de deur met een gloednieuwe tandenborstel. Deze tandenborstel kon ik optimaal gebruiken, zonder bang te zijn dat deze niet meer in perfecte staat zou zijn om terug te sturen. Dit was namelijk het geval bij de actie van Philips, waarbij de tandenborstel twee maanden uitgeprobeerd mocht worden. Hoe kun je een tandenborstel in perfecte staat terugsturen als je hem twee maanden hebt uitgeprobeerd? Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen. Toen ik overtuigd was van het nut van deze tandenborstel heb ik hem meteen teruggestuurd en 'mijn eigen' tandenborstel gekocht, bijna €30,00 goedkoper voor precies hetzelfde model.

Afijn, terug naar mijn ervaringen. De eerste paar keren dat ik de Sonicare tegen mijn tanden zette was het lichtelijk gevoelig. Niet onprettig en véél minder gevoelig dan bij gebruik van een 'normale' elektrische tandenborstel. Het gevoel was wennen. Een normale elektrische tandenborstel dreunt, de trilling is heftig. De Sonicare for Kids geeft een hele fijne trilling, die niet door dreunt in mijn tanden en kaken. Tevens vind ik het melodietje dat iedere 30 seconden klinkt erg fijn. Ik gebruik het als houvast, zodat ik ieder kwadrant lang genoeg poets. De twee minuten vliegen om!

Ik gebruik op dit moment het borsteltje voor kinderen van 7 jaar en ouder. Die is iets kleiner dan de borstel voor volwassenen. Zo kom ik overal goed bij en sla ik geen enkel plekje over. Ik ben inmiddels helemaal gewend aan het gevoel van poetsen met de Sonicare. Een poetsbeurt is voor mij niet langer een gevecht, maar een aangenaam gevoel. Met de normale handtandenborstel had ik nooit echt het gevoel dat mijn gebit helemaal schoon werd. Poetsen met de Oral B elektrische tandenborstel was onmogelijk. De Philips Sonicare is dus een uitstekende oplossing voor mij.

Ik krijg wel eens de vraag of die zachtere trilling van deze tandenborstel wel voldoende is om het gebit goed te reinigen. In het begin vroeg ik dit mezelf ook af. Hoe kan een kindertandenborstel afdoende zijn voor de mondhygiëne bij een volwassene? Ja, ik kan het nu beamen: de tanden worden echt super goed schoon en ik heb een fris gevoel in de mond als ik mijn tanden heb gepoetst. Een normale handtandenborstel trilt toch ook niet? En je krijgt toch ook geen gaatjes als je gewoon goed poetst met een handtandenborstel? Dat het gebit niet zo schoon voelt als met het gebruik van een elektrische tandenborstel, oké, daar geef ik mensen gelijk in.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Philips Sonicare for Kids. Wel vind ik het vreemd dat er zoveel prijsverschil zit tussen de verschillende webwinkels / fysieke winkels. Philips zelf die de tandenborstel voor €74,99 aanbiedt in de eigen webshop, tegenover €42,95 bij www.tandenborstel.com. Zelf heb ik 'm in de webshop bij Mediamarkt gekocht voor €46,99, maar bij het schrijven van de blog zag ik hem niet meer staan in de webshop. Misschien is er na mijn vorige blog over de tandenborstel een run ontstaan op de Sonicare for Kids. ;)

Over een maand is de kaakoperatie alweer 2 jaar geleden. 2 JAAR!! De tijd vlieg echt ongelooflijk hard voorbij. Over een maand ben ik ook al 1,5 jaar verlost van de beugel. Bijna 1,5 jaar geleden straalde ik van oor tot oor toen dat ijzerwerk de prullenbak in ging. Wauw! Binnenkort zal ik nog eens terugkijken en ga ik wat dieper in op de ongemakken die ik nu nog ondervind. Want ja, die zijn er helaas nog steeds. In veel mindere mate en ik heb het zo goed als geaccepteerd, maar soms blijft het frustrerend.

Tot volgende week!

Liefs,
Cindy

1 opmerking:

  1. Hey Cindy, het kon ook niet anders zijn,
    jij en "DE KIDS"
    groetjes mam

    BeantwoordenVerwijderen