maandag 17 maart 2014

Net als mij het gebruik van Bluem tandpasta ervaren? Dat kan!

Goedemorgen!

Wat een drukte... Ik weet af en toe niet meer waar ik de tijd vandaan moet halen, maar het is me op het nippertje weer gelukt om een blog te schrijven. Ik kan de vaste lezers natuurlijk niet in de steek laten!

Ongeveer een half jaar geleden kwam ik, ja hoor, daar komt-ie weer, via Twitter in contact met de directeur van een tandpastafabrikant. Ik weet niet precies meer hoe we bij elkaar uit kwamen, maar het zal vast te maken hebben gehad met de 'hashtags' #kaakchirurg, #kaakoperatie, #tandpasta of iets dergelijks.

Fokke Jan, de eigenaar, dacht wellicht een oplossing te hebben voor mijn gevoeligheid tijdens het tanden poetsen. Bluem heeft mondverzorgingsproducten ontwikkeld in samenwerking met implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. Dit alles onder leiding van gerenommeerd kaakchirurg Peter Blijdorp. De kracht van Bluem zit in de aanwezigheid van natuurlijk zuurstof in de tandpasta die vrijkomt tijdens het poetsen. Dit heeft een positieve werking op het herstel en onderhoud van een gezond gebit. "Jaja, natúúrlijk", dacht ik nog, toen Fokke Jan zijn producten aanbood. Weer zo'n promotiepraatje natuurlijk.

Bovendien was ik niet van plan om €12,50 voor een tube tandpasta te gaan betalen. Ook het mondwater (€14,95) is vrij prijzig, net als de zogenaamde oral gel (€21,36), die zou helpen tegen specifieke problemen in de mond zoals ontstekingen, parodontitis, aften, tandvleesaandoeningen enzovoorts. Fokke Jan bood me aan om vrijblijvend een paar testmaterialen op te sturen. Gewoon om te proberen. Stiekem was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Inmiddels had ik al zoveel geprobeerd om de gevoeligheid van de tanden te verminderen, dit kon er ook nog wel bij. Niet geschoten is altijd mis.... Enkele dagen later stond de bezorger met een pakketje aan de deur en kon ik een start maken met het poetsen met Bluem. Ik was nieuwsgierig.

De tandpasta van Bluem is echt héérlijk! Ik gebruik het nu ongeveer een half jaar. Of het werkt tegen de problemen die ik over heb gehouden aan de operatie weet ik eigenlijk niet. Hoe zou ik dat moeten bewijzen? De gevoelloosheid in onderlip, kin en oppervlakkig tandvlees is niet echt veranderd, de gevoeligheid van de tanden tijdens het poetsen is ook niet echt anders. Feit is dat de tandpasta mij goed bevalt. In combinatie met het gebruik van de Philips Sonicare for Kids kan ik mijn mondhygiëne weer optimaliseren. Ik zal volgende week eens uitgebreider in gaan op mijn ervaringen met die tandenborstel.

Ik gebruik inmiddels ook het mondwater van Bluem, de mondspray en de oral gel. Eigenlijk wil ik niet anders meer. Het klinkt als een goedkoop verkooppraatje, maar dat is écht niet het geval. Ik zeg eerlijk wat ik vind en als het niet goed was geweest, had ik waarschijnlijk niet eens de moeite genomen om een blog hierover te schrijven.

Onlangs heb ik een aantal testers thuis gekregen. Kleine tubes tandpasta van 15 ml die ik wil gebruiken om de lezers van deze blog kennis te laten maken met Bluem! Ben je geïnteresseerd en wil je de tandpasta van Bluem uitproberen? Stuur me een berichtje en ik zorg dat je een tester + flyer opgestuurd krijgt.

Ik heb verder erg weinig tijd, dus voor deze week houd ik de blog kort. Volgende week ga ik dieper in op de ervaringen met de Philips Sonicare for Kids!

Tot volgende week.

Liefs,
Cindy

Neem ook eens een kijkje op de website: www.bluemcare.com


6 opmerkingen:

 1. Hoi Cindy,

  Ik heb een dik jaar na de operatie ook nog steeds heel gevoelige tanden. Sinds kort poets ik toch weer elektrisch (Philips Sonicare), puur om de mondhygiëne te verbeteren, maar het is toch wel een vervelend gevoel. Ook zijn mijn lippen en kin helaas nog steeds zo goed als gevoelloos. Ik zou best wel een tester willen om te kijken of het voor mij iets doet.
  Mijn beugel gaat er trouwens de 27ste uit!!! Na 4 jaar eindelijk beugelloos! Ben zo benieuwd naar het eindresultaat. Na zo'n lang traject is alleen de beste mondverzorging goed genoeg, dus nog een reden om Bluem uit te proberen.

  Nog een vraagje over de Kids Sonicare. Zou deze ook geschikt zijn voor een kind van bijna 3? Mijn dochter poetst het liefst elektrisch, maar ze gebruikt momenteel een gewone volwassen variant, die eigenlijk te groot is voor haar mondje.

  Groetjes Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Claudia,

   Thanks voor je berichtje!
   Hoe bevalt de Philips Sonicare? Heb jij de gewone of ook de Kids-versie?

   De Sonicare for Kids is denk ik wel geschikt voor een kind van bijna 3. Ik heb reviews op internet gelezen dat zelfs kinderen jonger dan 3 deze tandenborstel succesvol gebruiken. De melodietjes en het vrolijke uiterlijk van de tandenborstel motiveren het kind om te poetsen!

   Wat fijn ook dat je beugel er bijna uit gaat. Spannend hoor... wat zal dat wennen zijn maar ó, wat zal je gaan genieten van het resultaat!

   Ik wil je graag een sample toesturen. Neem even contact met me op via een privébericht via het contactformulier rechts op de pagina.

   Liefs,

   Cindy

   Verwijderen
 2. Hey Cindy!

  De tandpasta heb ik ook geprobeerd! Thanx!
  Bij mij werkt super goed. Ik heb minder irritatie/jeuk bij mijn gevoelloosheid, toeval?
  Mijn tanden zijn al een stuk witter geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Actieve zuurstof is niet zo gezond als het klinkt. Het is gewoon een andere naam voor een bleekmiddel (zoals waterstofperoxide). Kankerverwekkend, afhankelijk van de dosis. De tanden worden misschien een beetje witter en bacterien vallen er van om (ook de goede bacteriën die thuis horen in je mond). Net als alcohol-bevattende mondspoelmiddelen lijkt het me niet verstandig hier dagelijk mee te poetsen/spoelen.
  Dat het product 'ontwikkeld' is door een 'gerenommeerd' chirurg zegt werkelijk niets. Er is geen enkele medische publicatie te vinden over het product (www.pubmed.gov).
  Waar wel publicaties over te vinden zijn, en wat wel zijn nut heeft aangetoond is fluoride.
  En dat is precies wat in deze tube gebakken lucht ontbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou fijn zijn geweest als je je standpunt beter had onderbouwd met argumenten.
   De dosering waterstofperoxide (h2o2) in de tandpasta van Bluem is zeer laag en is vergelijkbaar met de hoeveelheid die het lichaam zelf aanmaakt. Uiteindelijk is vrijwel alles kankerverwekkend als er niet gedoseerd wordt.

   Er zijn wel degelijk publicaties te vinden over Bluem op www.pubmed.gov. Zie de volgende link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24990780/?i=1&from=bluem

   Bovendien is het laatste woord over fluoride ook nog niet gesproken. De meningen zijn daar sterk over verdeeld en door wetenschappelijk onderzoek zijn er inmiddels veel argumenten tegen het gebruik van fluoride. Er is genoeg over te vinden op internet, dus ik zou zeggen: verdiep je in de materie.

   Groet,
   Cindy

   Verwijderen
 4. Waterstofperoxide is absoluut niet kankerverwekkend.
  Het zuiverende effect van zuurstof
  Het menselijk lichaam gebruikt zelf voornamelijk waterstofperoxide H2O2 (wat 1 vrij zuurstof radicaal heeft) voor het doden van virussen, schimmels en bacteriën (pathogenen). Dit wordt door witte bloedlichaampjes zelf aangemaakt uit o.a. enzymen en vitamine C en is de essentie van ons afweersysteem! Ook de cellen in de vaginawand maken uit vitamine C waterstofperoxide aan voor het doden van indringers. En zelfs in moedermelk zitten grote hoeveelheden waterstofperoxide, in het bijzonder in de eerste moedermelk.

  Zie daarvoor o.a http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16326651

  BeantwoordenVerwijderen