maandag 26 mei 2014

Atrium MC 8min4you-event: presentatie over mijn ervaringen & patiëntenvoorlichting

Goedemorgen!

Afgelopen woensdag was het zover. Na een lange en hectische werkdag mocht ik opdraven tijdens het Atrium MC "8min4you"-event! In deze blog krijg je alles te horen over deze middag.

Om 15.30 uur was ik klaar met werken. Na zo'n dag in de zorg ben ik niet echt meer 'toonbaar voor de buitenwereld'. Althans, niet toonbaar genoeg om een presentatie te geven voor een publiek. Aangezien ik weinig speling had qua tijd, had ik mijn kleding en make up meegenomen naar het werk. Hup, uit met die witte zusteroutfit en hup, aan met normale kleren. Tijd om mijn 'bright smile' te verspreiden! Tijd om mijn ervaringen te delen, anderen te inspireren en te overtuigen van het belang van patiëntenvoorlichting. Ik sprong in de auto en trapte flink het gaspedaal in om op tijd te komen...

Tegen 16.15 uur kwam ik aan in het gebouw van Sevagram, dat gelegen is naast het Atrium ziekenhuis. Bij binnenkomst werd ik meteen warm onthaald. Ik kreeg ook direct te horen dat het allemaal een beetje uitgelopen was. "Gelukkig", dacht ik. Had ik tenminste nog even tijd om rustig te worden. Na zo'n werkdag zit ik vol adrenaline. In de auto op weg naar Heerlen had ik al wat rustgevende muziek geluisterd. Want stel je toch eens voor dat ik als een stuiterbal op dat podium zou staan.

Archel kwam speciaal voor mij een uurtje eerder van zijn werk. Hij wilde getuige zijn van mijn presentatie. Met Archel in mijn buurt voel ik me sterk en vertrouwd. Heel fijn dat hij erbij kon zijn.
Inmiddels arriveerde ook Dr. de Jonge in het gebouw. Ik voel me echt vereerd dat hij zich zo inzet om bij zoveel mogelijk 'shine-bright-like-a-diamond'-momenten aanwezig te zijn. Waardering heet dat. Waardering voor alles wat ik doe om patiënten zo goed mogelijk op een kaakosteotomie voor te bereiden. We hebben even gekletst en hij sprak nog een keer het vertrouwen in me uit. Dat gaf me een boost en ik had nóg meer zin in mijn presentatie.

Een trotse Dr. de Jonge. En ik? Ik voel me vereerd!

Vlak voor 17.00 uur mocht ik me rechts naast het podium melden. Ik kreeg een microfoon en er werden me enkele laatste instructies gegeven. Kriebels in mijn buik. Dit is míjn moment. Dhr. Kerkkamp, lid van De Raad van Bestuur (RvB) kondigde me aan. De intro luidde, tijd om het podium op te stappen. "Here we go!"

Ik startte met een fragment van de uitzending bij TV Limburg, waar ik enkele weken geleden samen met Dr. de Jonge aanwezig was. Al bij het betreden van het podium voelde ik: dit zit wel goed. Na een kort fragment startte ik mijn presentatie. Ik vertelde ronduit en voelde me helemaal in mijn element. Van de beweegredenen om de blog te starten tot het toevoegen van een contactformulier. Ja, het contactformulier dat mij een parttime baan erbij bezorgde. En van het forum waar patiënten ervaringen met elkaar delen tot het boek dat ik samen met Dr. de Jonge ga uitbrengen. Ik kon het niet laten om Dr. de Jonge even de credits te geven die hij verdient. Hij investeert veel (kostbare) vrije tijd in ons project en ik ben hem dankbaar dat hij er zoveel voor over heeft. Dr. de Jonge is een inspirator, een motivator, een arts die voor zijn vak leeft. Maar daarnaast is hij vooral een 'mensen-mens'. Een arts die zijn patiënten op de eerste plaats zet. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Ik bedankte hem voor alles en vroeg het publiek om applaus. Dat kwam, luid en duidelijk. Kippenvel.

De minuten vlogen voorbij en voordat ik het wist kwam ik aan het einde van mijn speech. Ik had gerust nog even door willen gaan, want ik heb zóveel te vertellen! Helaas zat mijn tijd erop en rondde ik af met een dankwoord gericht aan het Atrium MC. Ik vond het een eer om aanwezig te mogen zijn en mijn verhaal te delen. Ik was tevens de laatste spreker van de dag. Later kreeg ik nog van velen te horen dat ik 'een goede uitsmijter' was en 'de zaal nog eens even goed wakker schudde'. Complimenten, van alle kanten, ook van de leden van De Raad van Bestuur (RvB). Er kwamen veel mensen op me af die hun waardering voor me uitspraken. Mensen die ik nooit eerder had gezien. Professionals uit de zorg. Louter positieve reacties. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven... en hoe! Zeer binnenkort wordt de presentatie door het Atrium MC online gezet en zal ik deze publiceren op mijn blog.

Helemaal in mijn element op het podium... "Shine bright like a diamond!"
Ik had al lange tijd het gevoel: "dit is echt mijn ding", maar tijdens de presentatie heb ik mezelf echt overtuigd. Op het podium voelde ik me als een vis in het water. Inspireren, motiveren, presenteren, adviseren, spreken... dát is waar mijn hart ligt! Daar wil ik meer mee doen. Er spelen op dit moment een paar kleine dingetjes die mij wellicht verder op weg kunnen helpen...

Voorlopig blijf ik gewoon doorgaan op dezelfde weg: bloggen en mensen op weg helpen in hun kaakosteotomietraject. Ongelooflijk dat zo'n blog van iets totaal onbekends is uitgegroeid tot een begrip. Ik zeg niet dat ik een wereldverbeteraar ben, maar... "the ones who are crazy enough to think they can change the world are the ones that DO!"Tot volgende week!

Liefs,
Cindy

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cindy,

  Wat geweldig dat het zo goed is gegaan. De uitstraling op de foto's bij het artikel spreken voor zich. De manier hoe je daar op het podium staat, "you own that stage girl!".

  Fijn dat ze de video online gaan plaatsen want ik heb het hier in Bangkok nog live proberen te kijken maar rond half vijf trok een of andere junta leider de stekker even uit het internet hier :-(.

  Groetjes,

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Femke,

   Dankjewel! Ik vond het fantastisch op dat podium. Als een vis in het water... wie weet wat er nog uit voortvloeit. :))

   Zodra de video online komt, zet ik 'm ook op mijn blog, dus je kan 'm niet missen!

   Beterschap en alvast een goede terugreis...! Weet niet hoe lang je nog blijft?!

   Liefs,
   Cindy

   Verwijderen