maandag 2 november 2015

Voor- en na-foto's kaakosteotomie: Sanne GroeneveldGoedemorgen,

Vandaag besteed ik op mijn blog weer aandacht aan een patiënte die het traject inmiddels heeft afgesloten en ter inspiratie haar voor- en na-foto's wil delen met de lezers van deze blog. Sanne Groeneveld heeft een lang traject achter de rug en deelt graag haar verhaal met jullie.

"In 2013 (ik was toen 17) ging ik terug naar de ortho, nadat ik als kind al lang had gebeugeld. Ik had het gevoel dat de overbeet weer veel erger werd. Al snel werd me verteld dat dit probleem alleen opgelost kon worden met een kaakosteotomie. Hij zei dat ik het beter maar kon doen, omdat ik in de toekomst alleen maar meer klachten zou gaan krijgen. Ik vond de beslissing heel erg moeilijk (zoals velen), maar na veel tranen heb ik besloten om het te doen. 

De orthodontist stuurde mij door naar de kaakchirurg in het Erasmus MC Rotterdam. Eerst zou ik al mijn verstandskiezen + 2 andere kiezen eruit moeten trekken. Daarna zou ik een tijdje gaan beugelen om vervolgens de kaakoperatie te ondergaan. De kaakchirurg zou dan mijn onderkaak naar voren gaan zetten, mijn bovenkaak naar boven en beide kaken kantelen. Ik had namelijk een overbeet, open beet en een gummy smile. Tijdens de operatie zou hij dan nog beslissen of er ook iets aan mijn kin moest gebeuren.

11 December 2014 was de grote dag voor mij. Mijn onderkaak is 10mm naar voren gezet, mijn bovenkaak 8mm naar boven en dan allemaal wat gekanteld. M'n kin was gelukkig niet nodig.
Ik kreeg de keuze om de plaatjes en de schroeven te laten verwijderen. Omdat ik ze voelde zitten en die plekken ook erg gevoelig waren heb ik besloten deze eruit te laten halen. Deze operatie heb ik 12 mei 2015 gehad. 

In juli is mijn beugel er eindelijk uitgegaan. Ik kan erg blij zijn met het resultaat. Mijn traject is nog niet helemaal afgelopen. In december heb ik nog een jaarcontrole.
Ik heb nog last van mijn kaakgewrichten en spieren en bovendien is het gevoel in een stukje van mijn wang niet meer teruggekomen. Hier heb ik geen last van. Op internet staat overal dat de kans heel klein is dat dit gebeurd, maar als ik zo ervaringen van anderen hoor en lees, zie ik dat het veel vaker voorkomt dan men denkt. Nu heeft mijn kaakchirurg wel duidelijk benoemt dat dit een risico was dus dat het wel kon gebeuren, maar hij had het bij mij niet verwacht omdat mijn zenuwen erg diep lagen.
Toch ben ik ondanks alles heel erg blij dat ik het traject gedaan heb. Mijn gezicht is wel zo erg veranderd dat sommige mensen mij niet meer herkennen. Van te voren was ik ook wel bang dat ik het eindresultaat niet mooi zou vinden, maar ik ben heel blij met het resultaat.
Ik ben geopereerd op mijn 18e, dat is nog vrij jong maar ik zal hier nooit spijt van krijgen. Ik ben het traject goed doorlopen; zo zijn voor mij de 6 weken vloeibaar eten voorbij gevlogen en ook de pijn was uit te houden!"

Dankjewel Sanne voor het delen van jouw verhaal! Ik weet zeker dat heel veel lezers er iets aan zullen hebben!

Tot volgende week.

Liefs,
Cindy

PS Andere voor- en na-foto's vind je hier: Monique Severens en ikzelf


5 opmerkingen:

 1. Erg mooi geworden. Je was al mooi hoor, maar nog mooier 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Sanne

  Echt heel mooi! Leuk ook dat je de foto's deelt, altijd leuk om het mooie resultaat van iemand anders te zien.

  Groetjes
  Hadewijch

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sanne

  Wat mooi geworden!Super.
  Dankjewel voor het delen van jouw verhaal.

  Groetjes Annedieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sanne,

  Mooi verschil hoor, voor en na. Dan zie je waarvoor je het allemaal gedaan hebt.
  Geniet van het resultaat!!

  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle super lieve reacties! Erg fijn en leuk om het allemaal te horen :)

  Groetjes Sanne

  BeantwoordenVerwijderen