maandag 29 december 2014

Terugblik op de hoogte- en dieptepunten 2014: dream big, sparkle more and shine bright!

Goedemorgen,

Om even met de deur in huis te vallen wil ik alle lezers van de blog bedanken. Archel, mijn ouders, vrienden, familie, kennissen, professionals uit de medische wereld, maar vooral lotgenoten. Afgelopen vrijdag, op 2e Kerstdag, heeft deze blog de fantastische mijlpaal van 200.000 views bereikt. Ooit begonnen om vooral emoties van me af te schrijven, maar inmiddels uitgegroeid tot een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Dat maakt me enorm trots. Dankjewel!

Overmorgen om klokslag 00.00 uur luiden we het nieuwe jaar in. 2015 Is in aantocht. Voordat het zover is wil ik even terugkijken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin wederom heel veel is gebeurd. Mijn leven staat niet stil. Positieve én negatieve dingen. Ik heb veel gelachen, maar ook wel eens gehuild. Grote stappen gemaakt op persoonlijk vlak en nieuwe inspirerende mensen leren kennen.

Het jaar begon voor mij vrij rustig. Pas in april gingen er wat dingen spelen. Toen gingen ook meteen alle emoties door elkaar. Blijdschap, frustraties, dankbaarheid, boosheid, verdriet, euforie.
Tijdens mijn controle bij Wim en Dr. de Jonge in april zaten mijn ongemakken me erg hoog. Dat ik Archel niet eens fatsoenlijk een kus kon geven zat me behoorlijk dwars. Ik moest het tijdens de controle ter sprake brengen. Lang kon ik de tranen binnen houden, maar kort daarna brak ik. Wim had begrip en zei dat ik dat allemaal gewoon aan moest geven. Geen probleem! Uiteindelijk is er besloten om de platen en schroeven in de boven- en onderkaak te verwijderen. Op 7 juli heeft deze operatie plaatsgevonden. 6 Plaatjes, 24 schroeven. Of eigenlijk 23,5 schroef, want een halve schroef is achtergebleven in mijn rechter onderkaak. Het zou een dagbehandeling zijn, maar omdat ik niet goed wakker werd ben ik een nachtje gebleven. Mijn gezicht was gezwollen, maar het verwijderen van het osteosynthesemateriaal was niets tegenover de kaakosteotomie die ik in 2012 onderging. Het herstel verliep voorspoedig en ik was blij dat ik verlost was van het plaatmateriaal. Weer maakte ik een aantal kleine stapjes... Mijn ervaringen van de laatste operatie op 7 juli kun je teruglezen via de volgende link: http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/07/operatieverslag-7-juli-eerste-week-na.html

Even terug naar april. Eind april welteverstaan. Toen werd ik benaderd door 'De Social Club' van BNN. Presentator Jelte Sondij kwam bij me langs om te praten over de kaakoperatie en de blog. Heel erg leuk om mee te maken en ik heb er geweldige reacties op gehad. Sinds die tijd is de roti van Archel overigens behoorlijk in trek. Twee dagen later zat ik samen met Dr. de Jonge aan tafel bij Maurice van der Linden voor het programma 'Limburg Vandaag' bij TV Limburg. Samen mochten we vertellen over de operatie, de blog en het boek dat we samen schrijven. Ook dat was wederom een succes. Mocht je de fragmenten van beide afleveringen nog een keer terug willen kijken, kan dat via de volgende link: http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/05/uitzendingen-bnn-de-social-club-en-tv.html Uit het optreden bij TVL is nog iets moois voortgevloeid. Vanaf afgelopen september ben ik sidekick bij het programma SportArenA op TV Limburg. Een top ervaring!

In mei hield ik het goede gevoel vast en werd ik door het Atrium MC uitgenodigd om te spreken tijdens het '8min4you'- event. Een bijeenkomst voor het Atrium MC en haar zorgpartners. Er waren 21 sprekers die hun visie, ideeën en verbeteringen voor de zorg deelden. De rode draad van deze middag was kwaliteit en (patiënt)veiligheid. Ik sprak natuurlijk over mijn kaakoperatie, de blog en de noodzaak van een gedegen patiëntenvoorlichting. Een patiënt die goed voorgelicht een behandeling in gaat kent minder angst, herstelt sneller en is over het algemeen meer tevreden over de resultaten. Patiëntenvoorlichting is dus van essentieel belang. Het verslag van de presentatie en het filmpje kun je via de volgende links terugkijken: http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/05/atrium-mc-8min4you-event-presentatie.html en http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/06/presentatie-atrium-mc-8min4you-event.html

Tevens ben ik in mei samen met een goede vriendin naar Rotterdam afgereisd voor een fotoshoot voor de Flair. Juist, dat best wel bekende tijdschrift. Ook zij vonden mijn verhaal inspirerend en vroegen of ze een portret over mij mochten schrijven. "Ja, natuurlijk", antwoordde ik enthousiast. In juni kwam het blad uit. Een dag nadat ik terug kwam van vakantie lag het tijdschrift in de schappen. Of ik tevreden was? En of! Weer kreeg ik veel positieve reacties.


In juli onderging ik de operatie die ik aan het begin van deze blog al heb genoemd. Het was een drukke periode. Twee dagen na de operatie zat ik met een flink gezwollen gezicht bij de notaris om te tekenen voor ons koophuis. Sinds 9 juli wonen Archel en ik in Weert en we zijn hier ontzettend gelukkig samen. Bovendien kan ik nu ook gemakkelijk even op bezoek bij pap en mam om even bij te kletsen. Ze wonen tenslotte op nog geen kwartier rijden. Toen ik nog in Heerlen woonde ging ik nooit 'even snel' op en neer. Iets wat ik stiekem toch wel gemist heb, realiseer ik me nu nog meer! De onvoorwaardelijke support die ik krijg van Archel en mijn ouders is echt goud waard.

Eind augustus vertrok ik met Archel voor 3,5 week naar Curaçao. Tijdens die vakantie kreeg ik een mail van iemand van zakensociëteit 'De Siter'. Het was Rob Meesen, iemand die ook had gesproken tijdens het Atrium MC '8min4you'-event. Hij vond mijn presentatie goed, het pakte hem. Rob vroeg aan mij of ik tijdens een bijeenkomst van 'De Siter' mijn ervaringen wilde delen. Het thema van de avond was 'Girlpower'. Angie Bischops (kok), Lisa Müllenberg (groot judo-talent) en ik mochten alle drie op geheel eigen wijze ons verhaal overbrengen. Mijn boodschap was vooral: "iedereen kent angst, alleen je kan er twee dingen mee doen. Je geeft op of je gaat dwars door die angst heen en je bereikt de mooiste dingen. Als je ergens in gelooft, dan lukt dat!" Het was een succes en iedereen is er nu van overtuigd: "The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams!"


2014 in een notendop: dream big, sparkle more and shine bright!

De rest van het jaar verliep relatief rustig. Inmiddels heb ik, na een teleurstellend verlopen controlebezoek, afscheid genomen van mijn oude tandarts. Ik was al langer aan het denken om een andere tandarts te zoeken zodra ik in Weert kwam wonen, maar dat laatste bezoek was voor mij de druppel. Iemand die mij in het beugel-/kaakosteotomietraject heeft begeleid vanaf de eerste minuut, daar verwacht je toch begrip van. Helaas was de realiteit anders en kwam er niet veel meer dan "schud het toch eens van je af" uit. Ik wil er niet al te lang meer bij stil staan, maar voor diegene die nog nieuwsgierig is naar dat verhaal, hier kun je de blog teruglezen: http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/09/halfjaarlijkse-controle-schud-het-toch.html

Inmiddels ben ik op verwijzing van Dr. de Jonge terecht gekomen bij tandarts Weijland in Eindhoven. Mijn eerste bezoek aan hem heb ik als prettig ervaren. Althans, de bejegening vanuit de medewerkers sprak me aan. Wat er allemaal naar boven kwam tijdens die controle was voor mij behoorlijk heftig. Een verslag van die afspraak is hier te lezen: http://cindyskaakoperatie.blogspot.nl/2014/10/afspraak-bij-tandarts-marcel-weijland.html
Op 8 januari heb ik weer een afspraak bij tandarts Weijland. Dan worden er 6 vullingen vervangen, inclusief de amalgaamvullingen. Ze zijn niet alleen ontsierend voor het gebit, maar ze bevatten ook stoffen (kwik) die schadelijk zijn voor het lichaam. Ik zie er tegenop, maar het komt vast wel weer goed!

Dat was het dan, de laatste blog van 2014. Volgende week ben ik er gewoon weer. Heb jij goede voornemens of ben jij iemand die de voornemens na een week alweer opgeeft? Ik heb wel een doel, een droom voor het nieuwe jaar. Hopelijk is 2015 hét jaar waarin het boek van Dr. de Jonge en mij uitkomt!

Voor nu wens ik iedereen een fantastische jaarwisseling en alle goeds voor 2015.  Bedankt voor alle bezoekjes aan de blog!

Liefs,
Cindy

5 opmerkingen:

 1. Hey Cindy

  Ook voor jou een goed en gelukkig 2015! We zijn in de laatste week van 2014 en dit is ook de tijd dat ik terugkijk op het voorbije jaar. In april had ik mijn bovenkaakverbreding, daar heb ik nog een paar kleine ongemakken aan overgehouden maar ik hoop dat dit nog verbetert. Ook kijk ik vooruit naar 2015, het jaar waarin ik hopelijk afstudeer (ik zit nu in mijn laatste jaar Medical Office Management aan de hogeschool) en waarin ik in juli mijn kaakosteotomie krijg, normaal alleen onder maar er is ook al sprake geweest van boven dus dat moet ik nog even afwachten. Ook wil ik je nog bedanken voor je blog, het heeft me al veel geholpen sinds ik een jaar geleden hier terechtkwam.

  Groetjes
  Hadewijch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Hadewijch,

   Dankjewel voor je berichtje. 2015 Gaat een druk jaar voor je worden. Eerst afstuderen en daarna de osteotomie. Héél veel succes, in eerste instantie met het afronden van je studie en vervolgens de operatie. Ik lees graag je ervaringen op het forum!

   Keep in touch. Happy New Year!

   Liefs,
   Cindy

   Verwijderen
  2. Hey Cindy

   Bedankt en veel succes op 8 januari!

   Groetjes
   Hadewijch

   Verwijderen
 2. Cindyy

  ik ben thuis en las je laatste blog super gedaan 😆😆..
  Vandaag zijn 2 van de 6 plaatjes eruit gehaald onder plaatselijke verdoving ik heb ze liggen met 8 schroefjes maar wat een hel je maakt alles mee en je hoort de schroevendraaier schrapen op de botten heel vaag allemaal..at ik rot vind is het wel of geen gevoel en dat het littekenweefstel weer open is gesneden maar ja gewoon herstellen en dan is het helemaal goed.

  Hoop bij jullie alles goed gr sammmie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Sammie!

   Lijkt me inderdaad heftig om zo alles mee te krijgen. Jeetje, zeg! Gelukkig heb je dit stukje achter de rug. Worden de andere plaatjes ook nog verwijderd of blijven die zitten?

   Hopelijk gaat alles goed met je! Hier prima trouwens, dinsdag volgende tandartsafspraak.

   Liefs,
   Cindy

   Verwijderen